Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе срещи с

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе срещи с
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева проведе срещи в Олимпийския комитет на САЩ в Колорадо Спрингс

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева организира срещи с управлението на Олимпийския комитет и Паралимпийския комитет на Съединените щати. Тя е в Колорадо Спрингс по покана на американската страна.

Весела Лечева разговоря с Финбар Керван, старши вицепрезидент и началник на олимпийския спорт в постройката на комитета.

Напълно сме наясно с скъпата поддръжка, която Министерството на младежта и спорта оказва на националните спортни и юношески организации във Вашата страна. Надяваме се това посещаване да способства за определяне на положително съдействие сред нашите страни на спортно равнище, означи Финбар Керван.

От своя страна Весела Лечева посочи, че за нея е извънредно значимо да обменяме опит с най-хубавите, каквито безспорно са Съединените щати, що се отнася до организация в спорта, повсеместност и резултати на елитните състезатели.

По време на диалозите Керван срещна Лечева с метода, по който се управлява и следи олимпийската подготовка на американските спортисти, условията към федерациите, методите за сверяване на резултатите, обменът на информация сред състезатели, федерации, олимпийски комитет.

Министър Лечева организира среща и с Дейвид Питърсън, старши консултант по положително ръководство в спорта, с Никол Дийл, старши вицепрезидент в отдел „ Сигурност и обслужване на спортисти “ и с Драгомир Чорослан, Директор „ Международни тактики и развиване “.

Българският министър подари на американския си хазаин юбилейна сребърна монета, отбелязваща 100 години от основаването на Българския олимпийски комитет.

До момента сред България и Съединени американски щати няма нито един формален документ за съдействие. Двете страни ще работят за подписването на меморандум, който да откри рамка на връзките в региона на спорта.

Утре Лечева ще посети и олимпийската база в Колорадо Спрингс. Тя е дом на Олимпийския и Паралимпийския комитет на Съединени американски щати от 1978 година Намира се в някогашна военновъздушна база и е определена поради високата надморска височина, която усъвършенства представянето на спортистите. Весела Лечева към този момент е била във внушителното подготвително оборудване, само че като играч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР