Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на официалното

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на официалното
Коментари Харесай

Весела Лечева дари световната си купа по стрелба на новия Образователен и олимпийски център на НСА

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва на формалното разкриване на новия Образователен и олимпийски център в Националната спортна академия „ Васил Левски “. В Центъра ще се организират лекции, занимания и събития, които да разпространяват полезностите на спорта и олимпийските полезности измежду възпитаници и студенти.

Лечева, която е петкратна международна шампионка, олимпийска вицешампионка и притежател на четири международни купи по пукотевица, подари един от кристалните си титли за експозицията на центъра. В музея може да се види още Указът на цар Борис III, с който през 1942 година Академията e учредена като Държавно висше учебно заведение за телесно образование. Един от най-интересните експонати е и първата Материална книга - от образователната 1942/43 година, непокътната в изцяло достоверен тип.

„ Правя мой персонален подарък на новия учебен център, като поисквам триумф в новите инициативи. За мен е чест да даря една от четирите ми международни купи, тъй като тя е плод на напъните на сполучливо осъществени методики, без които не могат да се реализиран триумфи в международния спорт. Благодаря на преподавателите и всички експерти, които работят за развиването на българския спорт “, сподели министър Весела Лечева пред присъстващите студенти, преподаватели, академично управление.

Министър Лечева участва и на откриването на новата атлетическа писта и уреди, които са чудесно място освен за подготовка на студентите, само че и място, на което жителите могат да спортуват против напълно алегорична такса.

„ НСА затвърждава своя престиж и не стопира да се развива. Това е единственото по рода си висше спортно учебно заведение, което дава опция на бъдещите учители, треньори, експерти да се готвят при отлични условия. Допълнително преимущество на реновираното оборудване е, че то може да приема жители, които да упражняват спорт в свободното си време “, разяснява още министър Лечева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР