Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировката на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировката на
Коментари Харесай

Весела Лечева изпрати със знамето националите по баскетбол за Европейското първенство

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировката на националния тим по баскетбол в Самоков. Мъжкият ни отбор се приготвя за присъединяване в Европейското състезание (1-18 септември).

Лечева подари на националите българския байрак, пожела им да го носят гордо и да го занесат до Германия, където е финалната фаза на шампионата.

„ Като играч с дълготраен опит знам, че няма елементарен мач, само че също по този начин, когато ви предстоят най-сериозните дуели, ще фокусирате вниманието си и ще покажете своите най-хубави благоприятни условия. Пожелавам ви триумф, сърцата игра, да зарадвате всички ваши почитатели и нека занесете знамето в Германия “, сподели министър Весела Лечева.

Капитанът на баскетболистите Чавдар Костов подари на Весела Лечева фланелка с №8 и топка с подписите на всички играчи.

„ Избрахме неслучайно №8. За нас той има алегоричен темперамент, тъй като Вие като играч по пукотевица имате 8 европейски трофеи за България “, сподели капитанът.

„ Оценявам Вашето наличие на нашата подготовка, не тъй като сте министър, а тъй като бяхте доста огромен състезател, който ни въодушевява преди толкоз значимо съревнование. Надявам се да се забележим във финалната фаза “, обърна се към Лечева националният селекционер Росен Барчовски.

Баскетболистите ще вземат участие на европейско състезание след 11-годишно спиране.

Мачовете на България в груповата фаза са в Грузия, където противници са Испания, Турция, Белгия, Черна гора и домакинът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР