Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с
Коментари Харесай

Спортният министър потвърди, че уволнява ръководството на Тотото

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира среща с управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ). След нейния край Василев разгласи, че ще освободи от служба изпълнителния шеф и членовете на Управителния съвет на сдружението. Той съобщи, че ще се възползва от опцията, която му дава Законът за обществените предприятия за предварително преустановяване на мандата им.

" Те не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие и това ще се случи с едностранен акт на министъра. Разговаряхме по всички вероятни разновидности за преустановяване и стигнахме до това решение ", сподели Радостин Василев пред публицисти.
Държавното тото почна да печели, само че управлението му си отива - за какво?
Откак Васил Божков е в " заточение " в Дубай държавното тото към този момент е на облага. Въпреки това ще сменят управлението му, стана ясно от изя...
Прочети повече
Той разяснява и за какво взима това решение: " Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управлението. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото сдружение, както и във всички сдружения, свързани с министерството ". Защо това може да е проблем: Директорът на тотализатора няма да жали уволнението си, въпреки да наподобява нелегално (ВИДЕО)

Радостин Василев беше безапелационен, че чака по-високи облаги от страна на БСТ, тъй като това сдружение осъществя държавната политика в хазарта.

" Шансът за развиване на тотализатора е повишение на неговата активност и по отношение на организацията на лотарийните игри. Не знам за какво някой е приказвал за либерализация на пазара. Това са измислици и неистини. Това дава късмет на сдружението да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди този момент ", сподели Василев.

Радостин Василев разгласи, че ще назначи самостоятелен одит на БСТ. " Ще подложа на разбор безусловно всички контракти, доходи и разноски на тотализатора, с цел да мога да бъда сигурен по какъв метод се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните доклади в края на годината могат да бъдат доста разнообразни от действителното положение на тотализатора. Надявам се да е в позитивно положение. Тепърва ще разберем ", приключи министърът на младежта и спорта.
Радостин Василев: В понеделник избавям цялото управление на тотото
" В понеделник избавям всички членове на съвета на шефовете и изпълнителния шеф на Българския състезателен тотализатор. По първи...
Прочети повече
Още от ОЩЕ СПОРТ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР