Министърът на младежта и спорта Радостин Василев откри Европейската година

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев откри Европейската година
Коментари Харесай

Спортният министър откри Европейската година на младежта в България

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев откри Европейската година на младежта 2022 в България. Събитието се организира в постройката на Представителството на Европейската комисия у нас.

Министър Василев разгласи, че Годината ще протече под мотото “Устойчиво развиване – Европа 2050: Нека да чуем младежите на България “.

“Европейската година на младежта цели да се насърчат и поддържат напъните на Европейския съюз, страните членки, районните и локалните органи да отдадат значимото, да окажат поддръжка и да взаимодействат с младежите в интервала след пандемията, черпейки ентусиазъм от концепциите, стремежите и визиите, които младежите им показват и да се оформи бъдещото развиване на обществото като цяло. Предвижда се през годината да бъдат проведени редица действия на европейско, национално, районно и локално ниво”, сподели министър Василев.

Той добави, че самодейността има четири съществени целта. По време на Европейската година на младежта 2022 ще бъде подложен акцент върху това какви благоприятни условия за младежите оферират екологичният и цифровият преход. Ще се работи и за подпомагането на младежите да станат дейни и ангажирани жители, както и да бъдат осведомени с опциите за реализация пред себе си. Част от събитията ще покажат вероятността пред младежта да се включи в държавните политики и тези на Европейския съюз.

“За нас Европейската година на младежта ще бъде още една опция да насочим своите старания към поддръжка на младежите в България, като повишим и настроим публичното схващане към тематиките, които младежите са определили като най-важни за тях”, сподели министърът на младежта и спорта.

Радостин Василев анонсира, че календарът на Европейската година на младежта в България ще бъде разнороден и динамичен.

“Предвиждат се редица събития с дейното присъединяване на младежката общественост в партньорство с редица институции и организации в страната, за чиято поддръжка желая авансово да им благодаря. Основните сфери на събитията у нас са ориентирани към обучение и образование, просвета и изкуства, доброволчество, физическо и психологично здраве, назадничавост, въздействие на обществените мрежи и влияние на пандемичната конюнктура върху младите хора”, разгласи министър Василев.

На събитието участваха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, зам.-министърът на младежта и спорта Диана Иванова и зам.-министърът на образованието и науката Генка Петрова-Ташкова.

Иванова показа в елементи плануваните събития от ММС в границите на Годината на младежта 2022. Тя уточни, че ще бъде създадена Бяла книга на младежкото доброволчество, която ще има за цел да разпространява доброволчеството измежду младежите.

Предвижда се организирането на Биенале на изкуствата в Пловдив, Велико Търново и София. В шест обитаеми места ще бъдат осъществени Академии за млади водачи, които ще имат за цел поощряване на дейното младежко присъединяване в създаването и използването на политика за младите на национално и локално равнище.

Сред плануваните действия е и провеждането на Национална младежка конференция, която да събере на едно място младежи, юношески организации, дейни жители, специалисти и политически представители.

В рамките на конференцията ще бъде дебатирано към осъществяването на младежките политики с огромен небосвод от време. Диана Иванова разгласи, че по време на Европейската година на младежта ще бъдат проведени и редица спортни прояви.

Информация за всички събития на ММС ще бъде оповестена в обновената Национална осведомителна система за младежта и в единния календар, който съдържа вести за всички действия и начинания в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР