Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е решил да

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е решил да
Коментари Харесай

Радостин Василев предложи футболен мач между правителствата на България и С. Македония

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е решил да разчупи преговорите с сътрудниците си от Северна Македония, като е предложил " другарски футболен мач сред държавните управления на двете страни " наред с други начинания за доближаване. 

Предложението му е направено по време на диалозите в работна група с присъединяване на членове на български и северномакедонски министри - наред с акад. Николай Денков (МОН), Атанас Атанасов (Министерство на културата) и Христо Проданов (Министерство на туризма. 

Дискутирани са още благоприятни условия за обмяна на опит във връзка с спортните учебни заведения, развиването на всеобщия спорт и спортната инфраструктура. Обсъдено е провеждането на взаимни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подкрепят олимпийската подготовка на състезателите. 

" Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха признати задушевно от участниците в работната група ", се споделя в известие на ведомството. 

Преговорите са извършени в границите на взаимното съвещание на държавните управления на България и Северна Македония в София. 

От северномакедонска страна са се присъединили първият заместител министър-председател и министър на политическата система и междуобщинските връзки Артан Груби, министърът на културата Бисера Костадинова-Стойчевска и министърът на образованието и науката Йетон Шакири. 

Радостин Василев пое ръководството на ММС от квотата на " ИТН " през декември 2021 година В началото на годината ръководителят на партията Слави Трифонов стартира " решение " на разногласието за европейското участие на Северна Македония, като предложи кабинетът сложи ултиматум за рухване на визите за влизане в Съединените щати и за присъединението на България в Шенген незабавно. 

През лятото на 2021 година при представянето на първия проектокабинет на Има Такъв Народ Трифонов даде друга концепция за доближаване сред София и Скопие - изпращането на българин, българка и северномакедонец на задача в американската галактическа организация НАСА. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР