Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет
Коментари Харесай

Кралев награди бронзовата медалистка от световното първенство по карате Ивет Горанова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет на Ивет Горанова, която завоюва исторически първи орден за България от международно състезание по олимпийско карате за мъже и дами.

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг „Кумите“ на шампионата на планетата в Мадрид (Испания).

 kbon1881

„ Благодаря ти за това, което направи и занапред ще правиш за спортната популярност на България. Пожелавам ти да си здрава, да нямаш травми и съм уверен, че ти предстоят още доста победи “, съобщи Кралев, който пък получи от Ивет копие на бронзовото й отличие.

В категорията на Горанова имаше общо 75 състезателки, като в разногласието за бронза българката победи Сара Ямада от Япония. На старта плевенчанката отстрани лидерката в международната класация Анджелика Терлюга (Украйна) с 3:1. В репешажите тя реализира нова значима победа с 1:0 против някогашната №1 в Света и Европа Сара Кардин.

Почетен орден на Министерството на младежта и спорта получи и персоналният треньор на Горанова – Ангел Ленков, от който министърът изиска да изготви специфична стратегия за състезателката, която ще бъде финансирана предпочитано от спортното министерство, а задачата е продобиване на олимпийска квота.

 kbon1867

Красен Кралев и президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров разискаха подготовката на българските състезатели, като тези от тях, които имат опция да завоюват квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 година, ще влязат в проектоолимпийския тим и също ще бъдат финансирани целево от министерството.

 kbon1886

Кралев изрази мнение, че карате е спорт с извънредно мощни обществени функционалности и доста сериозна повсеместност. Петров пък го срещна с концепциите си за развиването на неговия спорт измежду учениците и подрастващите.

На срещата участва и вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба, за който се състезава Ивет Горанова КК „ Петромакс “ Русалин Русалинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР