Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи купата на шампионите в благотворителен футболен турнир на феновете

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на тима на почитателите на " Челси ", които завоюваха 8-ия благотворителен футболен шампионат на Асоциацията на българските фенклубове на задгранични тимове. Средствата от благотворителната самодейност са за консумативи и принадлежности за деца и младежи с повреден слух. В награждаването участваха още ръководителят на Зоналния съвет на БФС в София Валентин Чакъров и ръководителят на Асоциацията на българските фенклубове Елена Тодоровска.

Министър Кралев наблюдава финалния мач от шампионата на игрището на комплекс " Спортна София " в столичния квартал " Зона Б5 ". В решителния дуел тимът на почитателите на неговия обичан клуб " Челси " победи отбора на последователите на " Ювентус " с 5:1. На трето и четвърто място се класираха " Интер Клуб България " и " Ливърпул ". Всички призьори получиха медали и поздравления от министъра. Победителите от фенклуба на " Челси " поеха ангажимент да издадат членска карта на Кралев, когато научиха, че и той е разпален обожател на " сините " от Лондон.

" Футболът е феномен, тъй като сплотява доста хора за благотворителни дела. Много е прелестно, когато видиш непримирими почитатели на разнообразни задгранични тимове да прегърнат концепцията за щедрост и да оказват помощ на децата с повреден слух. Похвални са напъните на ръководителя на Асоциацията на българските фенклубове Елена Тодоровска, която години наред поставя старания този шампионат да се организира. Турнирът има бъдеще и може да се разгърне през идващите години, тъй като такива благородни начинания би трябвало да насърчават от общините и от държавното управление ", съобщи министър Кралев.

Благотворителният шампионат сред тимовете на фенклубовете се организира в партньорство с БФС, " Спортна София 2000 " ЕАД, Столична община, VTA Security Service и Детска футболна академия " Комета ".

 Премиерът Бойко Борисов и министър Красен Кралев откриха напълно реновираната зала „ Асикс Арена “
Премиерът Бойко Борисов и министър Красен Кралев откриха напълно реновираната зала „ Асикс Арена “

В залата се събраха над 250 деца на възраст от 5 до 13 години

Участваха 16 тима, разпределени в четири групи - " Интер ", " Челси ", " Манчестър Юнайтед ", " Ювентус ", " Галатасарай ", " Ливърпул ", " Рома ", " Барселона ", " Саутхямптън ", " Бешикташ ", " Байерн ", " Астън Вила ", ЧСИ Бъзински, ЧСИ Мариян Петков, ЧСИ Неделчо Митев и присъединилият се с уайлдкард ФК " Торнадо " 2013.

Най-малките почитатели на задгранични тимове получиха като подарък безвъзмездна подготовка, проведена от Детска футболна академия " Комета ". Децата също получиха медали от министър Кралев.

" Благодаря на всички, които участваха в шампионата и помогнаха да се съберат средства. Футболът е магия и вие сте с доста огромни сърца ", обърна се към участниците Мария Кръстева, ръководител на Асоциацията на родители на деца с повреден слух.

 Снимка 323246
Източник:

Благодарност към фенклубовете и сътрудниците на шампионата изрази и Елена Тодоровска, ръководител на Асоциацията на българските фенклубове на задгранични тимове. " Всички вие знаете какъв брой е значимо да вършим положително. В двата дни на нашия благотворителен шампионат вие показахте, че дружно можем ", сподели тя.

В интервала 2015-2017 година Асоциацията на българските фенклубове на задгранични тимове поддържа сдруженията с нестопанска цел " Аутизъм през днешния ден ", " Зачатие ", " Деца с онкохематологични болести " и " Култура без граници ".

Всеки искащ може да поддържа благотворителната идея с превод по банковата сметка на съдружие с нестопанска цел " Асоциация на българските почитател клубове на задгранични тимове ": IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР