Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с генералния шеф на дивизия " Спорт " в префектура Окаяма Такео Йошида и началника на отдел " Спорт " Такео Йошида.

Гостите са в България за уточняване на елементи за взаимната си активност с федерациите по битка, волейбол и бадминтон, с които си сътрудничат по линия на подписано през 2016 година от министър Кралев съглашение за съдействие сред ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Женският ни народен тим по битка организира лагер в Окаяма през месец май, където води подготовка с някои от най-хубавите локални състезателки. Както е известно Япония е водеща мощ в женската битка, а българските девойки завоюваха купа и сребърен орден от Световното състезание в Будапеща и две трофеи и едно второ място от Европейското състезание в Каспийск. В Окаяма преди Световното състезание в Япония беше и дамският ни народен тим по волейбол. Традиционно положителни са връзките сред префектурата и Българската федерация по бадминтон, която възнамерява два лагера там през 2019 година

" Българските спортисти са доста удовлетворени от изискванията, които им предоставяте и аз Ви благодаря за положителното партньорство, което имаме ", обърна се към гостите си министър Кралев. Такео Йошида поздрави министъра за медалите, извоювани от българските борци на Световното състезание и изрази вяра, че Окаяма също е съдействала за тях. На срещата участва и президентът на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР