Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се хвърли на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се хвърли на
Коментари Харесай

Красен Кралев обясни за ишиаса на Боби Михайлов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се хвърли на амбразурата да пази БФС и президентът му Борислав Михайлов, които доведоха футбола ни до неподозирано дъно. В утринния блок на bTV Кралев се опита да даде изясненост за срещата в Белград в края на предходната година, от която Михайлов бе изведен, откакто му прилоша. В обществените мрежи боса на футболната централа бе грубо подигран, поради пристрастеността му към " двойните кафета ". Той стана и воин на много комикси.

„ Ще аплайваме за международното състезание през 2030 година с четири стадиона. Два от тях са в София. Единият е „ Васил Левски “, който ще бъде реновиран, с цел да дава отговор на условията. Правят се изследвания за мястото, където да бъде издигнат нов народен стадион. Един стадион ще има във Варна. Там има едно оборудване в градеж. Четвъртият ще бъде в Пловдив, където има игрища, които да бъдат ремонтирани и да дават отговор на критериите “, разяснява министърът на спорта.

„ Можем да аплайваме без издигнат стадион. Не може да се построи за две години, когато би трябвало да подадем документите. Не сме единствено ние, които нямаме подготвени уреди. Румъния има единствено един стадион, който дава отговор на условията на ФИФА. Гърция има олимпийския стадион, който може да одобри разкриване и край, само че би трябвало да претърпи ремонт, с цел да дава отговор на най-новите критерии “, разкри Кралев.

Министърът внесе и изясненост по отношение на обстановката, в която изпадна Борислав Михайлов по време на срещата на върха на България, Сърбия, Румъния и Гърция, която се състоя в Белград в края на декември. Той удостовери думите на президента на БФС, които самият Михайлов показа пред БЛИЦ от сръбската столица.

„ Борислав Михайлов ми сподели, че има остри болки в коляното и схващания по целия крайник надолу. Той дълго време заставам прав. Преди конференцията на министър председателите, Боби взе участие и в друга среща, която продължи дълго. Затова получи тези проблеми и повикахме момичето, което му оказа помощ да излезе от залата. Посъветвах го да отиде да се поразтъпче. Той беше в съвършена кондиция и единствено пет минути по-късно самичък се върна на конференцията. Чел съм всички мнения в обществените мрежи. Не съм склонен с тях, защото бях най-близо до протичащото се. Сравненията с ишиаса на Жан-Клод Юнкер е неуместна притча “, обясни Кралев.

Той разяснява и нежеланието на Григор Димитров да взе участие на шампионата София Оупън, който ще се организира в „ Арена Армеец “ при започване на февруари.

„ Григор Димитров не е прав в изявлението си за неналичието на „ Фючърс “-и „ Чалънджър “-и. Имало е доста „ Фючърс “-и в България, на които е трябвало да играе, а той е ходил другаде. У нас има един доста добре и професионално проведен шампионат. В най-силната година на този шампионат, когато ще дойдат да играя тенисисти с по-висок ранкинг от неговия, той избира да не взе участие. Винаги е добре пристигнал на София Оупън, когато реши да играе. “

Кралев удостовери и новината на БЛИЦ, че уредниците на София Оупън пазят една уайлд кард. Тя може да отиде в Григор Димитров или различен от топ тенисистите в света, който отпадне при започване на Аустрелиън Оупън. Той взе отношение и по тематиките с финансовите отговорности на Левски и проблемите с почитателите по стадионите и залите.

„ Нямаме директно отношение по въпроса със отговорностите на Левски и дали върви по стъпките на ЦСКА. Ние следим процеса, защото за България това не са просто клубове. Сумите, които се желаят от Левски, не са толкоз съществени. Доколкото знам има някакво разсрочване на отговорностите към Национална агенция за приходите. Има и някакви дребни отговорности към футболисти. Мисля, че при благосклонност от страна на Левски няма да се стигне до трагична обстановка “, разяснява министърът.

„ Заразата от футболното безчинство се придвижи и в другите спортове. Вече приказваме за спортно безчинство. Според мен би трябвало тотално нов закон за спортното безчинство. Стюардите нямат сили и благоприятни условия да се оправят. Нито на стадиона, нито в залата. Разбира се, Федерацията по баскетбол би трябвало да вземе ограничения “, показа още Красен Кралев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР