Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща
Коментари Харесай

Красен Кралев се срещна с кандидата за президент на Световната антидопингова агенция Витолд Банка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира работна среща с министъра на спорта и туризма на Полша Витолд Банка. Поводът за визитата на Банка е кандидатурата му за президент на Световната антидопингова организация (WADA), като Кралев е първият министър, с който се среща след оповестяването й.

Както е известно, през 2017 година Красен Кралев беше определен за член на Учредителния ръб на Световната антидопингова организация, представляващ позицията на Европейския съюз.

Витолд Банка е някогашен лекоатлет с богата спортна кариера. Има бронзов орден на 400 м от Световното състезание в Осака, както и международна купа до 23 години с щафетата на Полша на 4х400 м.

 Снимка 371425
Източник:

По време на срещата Банка, който сега е член на Изпълнителния комитет на WADA, показа главните цели в програмата си. Той подчертава върху потребността от възстановяване на антидопинговата система и качеството на антидопинговите ограничения, основаване на повече антидопингови лаборатории из целия свят, както и ролята на връзката със спортистите.

" Една от главните ми цели е да изградя единение в Световната антидопингова организация и да подобря партньорството сред държавните управления и спортното придвижване, с цел да се търсят компромисни решения по въпроси, които са сложни и за двете страни ", съобщи Банка.

Друг акцент в програмата на полския министър са построяването и развиването на потенциала на антидопинговите организации посредством нов Антидопингов фонд за взаимност - изцяло самостоятелен орган, финансиран от доброволни дарения от спонсори, държавни управления и спортните организации.

Министър Кралев засвидетелства поддръжка за кандидатурата на Банка и се ангажира да работи интензивно в акцията му. Той уведоми госта си, че след приключване на мандата му като член на Учредителния ръб на Световната антидопингова организация на база на насъбрания опит ще се кандидатира още веднъж, само че този път като министър-експерт.

На срещата участва и ръководителят на Ад хок Европейския комитет за Световната антидопингова организация към Съвета на Европа и заместник-директор в Министерството на спорта и туризма на Полша Рафал Пиечота.

Изборите за президент на Световната антидопингова организация ще се проведат по време на Световната конференция за допинг в спорта в Катовице през ноември 2019 година Другият претендент за президент на WADA все още, който няма спортна биография, е норвежкият министър на децата и равенството Линда Хелеланд.

Сегашният президент Сър Крейг Риди, чийто втори мандат изтича и той няма право да се кандидатира още веднъж, е представител на спортното придвижване. Тъй като президентът на WADA се избира на взаимен принцип, идващият, който ще заеме поста би трябвало е представител на държавните управления.

 Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион
Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион

Помощ от страната и за Спартак (Варна)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР