Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова за спадане

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова за спадане
Коментари Харесай

Кралев призова за намаляване на общественото напрежение по темата за втория лифт в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прикани за намаляване на публичното напрежение по тематиката с построяването на втория кабинков въжен превоз на Банско. Той посочи, че там ще се строи само въжен превоз.

Думите му пристигнаха по време на визитата му на стартовете от Световната купа по сноуборд, която се организира в курорта.

" Има български жители, които се тормозят, че около решението на държавното управление за построяването на втори кабинков въжен превоз могат да се случват разнообразни строителни процеси в планината. Това изрично няма по какъв начин да стане. Ние приказваме единствено и само за градеж на втори кабинков въжен превоз и това е решението на държавното управление. Така че въпросът е по-скоро жителите да бъдат оптимално добре осведомени какво тъкмо е решението ", уточни Кралев.

И добави: " Многократно сме заставали зад тази позиция – и министър председателят, и останалите министри, които имаме касателство към казуса, че няма да допуснем да има друго строителство в планината отвън втория кабинков въжен превоз ". По думите му държавното управление ясно е декларирало, че втори кабинков въжен превоз в Банско ще има, само че при съблюдаване при всички закони – екологични, европейски и български.

Наскоро кметът на Банско Георги Икономов даде да се разбере, че е за разширението на ски зоната над града и за строителството на писти и нови лифтове. " А за какво да не се уголемяват ски-пистите, запитвам аз? Защо? Защо да не се построи още втори, трети или някой различен въжен превоз, в случай че зоната вътре към този момент е урбанизирана ", попита Икономов пред Би Ти Ви.

Министърът уточни, че е " извънредно удовлетворен " от организацията на Световната купа в Банско. " Коментарите на състезателите и треньорите също са, че сме съвършени. Министерството на младежта и спорта и българската страна подкрепиха организацията с 900 000 лв. и сме доста удовлетворени от това, което виждаме до тук. "

Според него е ненужно всяка година да се разяснява какъв брой е значима за България рекламата от организирането на надпревари в разнообразни спортове. " Аз се гордея с семействата, които вършим освен в алпийските ски, а и в другите спортове ", добави Кралев и съобщи, че Световната купа по сноуборд се излъчва в 54 страни.

 Кралев прикани за понижаване на публичното напрежение по тематиката за втория въжен превоз в Банско
© ММС

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (68)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР