Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българската

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българската
Коментари Харесай

България с три титли от Европейското по бокс за жени, министър Кралев награди нашите шампионки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински и ръководителят на женската комисия към Международната боксова асоциация и вицепрезидентът на нашата централа Емилия Груева наградиха българските шампионки Стойка Петрова, Станимира Петрова и Мелис Йонузова от 11-ото Европейско състезание по бокс за дами, провело се в обновената столична зала " Асикс Арена ".

Кралев изгледа всички български мачове от шампионата, а финалите наблюдава дружно с Инински, Груева и с първия вицепрезидент на Европейската боксова конфедерация Татяна Кириенко. Сред феновете в залата бяха и участници в конференцията " Спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения " и срещата на генералните шефове за спорта в Европейски Съюз. Двете събития се провеждат от ММС в София в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

България беше показана на Европейското състезание от 7 състезателки, които съумяха да завоюват 6 медала. Шампионки станаха Стойка Петрова в категория до 54 кг след победа с 5:0 над французойката Делфин Мансини, Станимира Петрова в категория до 57 кг, която се наложи с 5:0 над рускинята Даря Абрамова, и Мелис Йонузова в категория до 64 кг, която извоюва златото също с 5:0 против представителката на Турция Сема Чалъшкан.

Сребърен орден взе Севда Асенова в категория до 48 кг след загуба с 1:4 от Екатерина Палцева (Рус). С бронзови оценки останаха Деница Елисеева в категория до 60 кг и Габриела Димитрова в категория до 51 кг.

Европейската шампионка Стойка Петрова получи златния орден и предложение за брак от приятеля си Борил Кръстев на почетната стълбичка по време на награждаването под бурните овации на феновете.

За втори следващ път София посреща Европейското състезание по бокс за дами след 2016 година Домакинството за 2018 година бе поверено на българската столица, защото Полша се отхвърли от организирането на шампионата. В шампионата участваха 143 състезателки от 33 страни. Сред феновете на финалните мачове бяха френският дипломат Н. Пр. Ерик Льобедел, турският дипломат Н. Пр. Хасан Улусой, олимпийският първенец Ивайло Маринов и президенти на европейски боксови федерации.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР