Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на
Коментари Харесай

Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на Борда на Европейската атлетика (ЕА), които организираха постоянна среща в София. В нея присъединяване взеха краткотрайно изпълняващият длъжността президент на Европейската централа и ръководител на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, двамата вицепрезиденти Чери Александър и Либор Варханик, изпълнителният шеф на ЕА, както и членове на Съвета на централата. Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни диалози и сполучлива година.

По време на срещата Карамаринов срещна присъстващите с направените вложения от българското държавно управление в лекоатлетическа инфраструктура през последните години. От 2015 година досега Министерството на младежта и спорта е финансирало реновирането и построяването на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически уреди. Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив. В Кюстендил, Сливен и Добрич също бяха осъществени реконструкции на закрити уреди. 7 млн. лева бяха вложени в обновяването на многофункционалната " Асикс Арена ". Изцяло нови лекоатлетически уреди навън бяха построени в Хасково и Сандански. Реконструкция беше осъществена на пистата към Национална спортна академия.
 Снимка 514672
Източник:

Министър Кралев съобщи пред Борда на централата, че следва да бъде приключена многофункционалната спортна зала " Арена Бургас ", с която България ще може да кандидатства за домакинство на Европейско състезание по лека атлетика, и акцентира, че вложенията в лекоатлетически уреди ще продължат и в бъдеще. 1,8 млн. лв. ще бъдат вложени в 4 лекоатлетически уреди. Ще бъде построена открита лекоатлетическа писта на стадион " Христо Ботев " в Габрово, както и два полигона за хвърляния - единият на територията на Национална спорта академия " Васил Левски ", а другият в град Балчик. Модернизация ще бъде направена и на закритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс " Ялта " в Русе. ММС ще влага и 1 250 000 лв. за построяването на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в състезателен комплекс " Берое ". С 1 640 000 лв. ще бъдат финансирани строително-ремонтните действия на пистата на стадион " Христо Ботев " във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и бранш за скокове. Спортният министър срещна присъстващите и с подхванатите от българското държавното управление противоепидемични ограничения в спортния бранш. Кралев съобщи, че България e една от страните, в които са създадени условия и ясни правила, с цел да могат да се организират интернационалните надпревари. Той добави още, че всяка федерация има направени и одобрени от ММС свои протоколи и противоепидемични ограничения за осъществяване на надпревари и подготовка в изискванията на пандемия, поради спецификата на всеки обособен спорт.
 Министър Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов
Министър Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов

Иванов реализира следващия огромен триумф в кариерата си, откакто завоюва бронзов орден на " Мастърса " в Доха
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР