Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди възможността България

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди възможността България
Коментари Харесай

Министър Кралев: До две години новият национален стадион може да е готов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостовери опцията България да се снабди с нов футболен стадион за 100 милиона лв.. Според него спортното оборудване може да бъде готово за най-много две години от отпущането на средствата.

Кралев гостува в “Здравей България” и приказва за трите международни шампионати, които се организират у нас през тази седмица - по волейбол, художествена гимнастика и по гребане. Той бе запитан и за проектите за нов стадион, като сложи период за довеждане докрай на концепцията, в случай че тя бъде утвърдена.

“Там, където има триумфи незабавно се реагира с помощ от наша страна за построяването на спортна инфраструктура.

“Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра вест, която демонстрира, че страната е съответна. 28 години страната не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за построяването на тревна настилка, на трибуни, на осветяване “, разяснява Кралев.

“Ред е и на националния тим по футбол. Когато има положително показване, напълно естествено е да ги подтикваме и да ги подпомогнем. Те сами направиха доста. БФС построи със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се приготвят.

Хубаво е за българските фенове да има един нов народен стадион, който да дава отговор на интернационалните стандарти. Това е допустимо, откакто министър председателят пое ангажимент. Може доста бързо да бъде издигнат със стегната организация. От отпущането на средствата в границите на най-много две години може да бъде реалност този стадион. Все отново има едно изискване – националният тим да продължи с положителното си показване и да бъде непрекъснат. Тогава тази стъпка ще бъде направена ", сподели още министър Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР