Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Провадия по

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Провадия по
Коментари Харесай

ММС ще финансира изграждането на четири игрища за минифутбол във Варненска област

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Провадия по покана на кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев. Двамата, дружно с ръководителя на Общинския съвет Димо Димов, огледаха терен, на който се планува построяването на футболно игрище и зона за стрийт фитнес. Проектът ще бъде финансиран от ММС.

Красен Кралев и Жоро Илчев разискаха и опцията за построяването на физкултурен салон, който ще бъде употребен от учениците на ПГХРТ " Цар Симеон Велики " и I ОУ " Христо Смирненски ". Двете образователни заведения, които се обитават в една постройка, не разполагат с подобаваща спортна инфраструктура. Илчев срещна спортния министър и със положението на залата по битка в Провадия. Местната Община има подготвеност да кандидатства с план за реорганизация на оборудването.

През идната седмица ММС ще пусне публични поръчки за построяването на три футболни стадиони във Варненска област. Те ще бъдат построени в гр. Игнатиево, община Аксаково, с. Цонево, община Дългопол и с. Бенковски, община Аврен. Всяко едно от тях ще разполага с терен от изкуствена тревна настилка с повърхност 20х40 м, места за фенове и осветяване. След завършването им игрищата ще бъдат предоставени за безплатно прилагане от всички жители. Целта на плановете е да бъдат обезпечени съвременни условия за спортни действия в тези обитаеми места.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР