Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално първия

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално първия
Коментари Харесай

Възродиха турнир по плуване за деца

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри публично първия интернационален шампионат по плуване за деца „ Златоперки ” в столичния басейн „ Спартак ”. В двудневната конкуренция вземат участие повече от 250 деца, родени през 2008 и 2009 година, които упражняват в 31 клуба. Състезанието се провежда от плувен клуб „ Левски ” по самодейност на многократния притежател на международната купа по плувен маратон Петър Стойчев и с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.

„ За мен е голямо наслаждение да сложим дружно началото на интернационалния шампионат „ Златоперки ”, който продължава традицията на шампионата „ Златна рибка ”. Радвам се на присъединяване на толкоз доста деца, тъй като това се трансформира в един празник на плуването ”, съобщи министър Кралев.

Той прикани всички участници и фенове на басейн „ Спартак ” да приветстват Петър Стойчев във връзка приемането му в Международната зала на славата по плуване.

„ Пожелавам на всички млади състезатели да се стремят да реализират неговите триумфи. Благодаря на всички родители, които предизвикват децата си да се занимават с прелестен спорт като плуването ”, сподели Кралев.

Той добави, че Министерството на младежта и спорта поддържа Българската федерация по плуване, а през последните две години в басейн „ Спартак ” са вложени над 350 000 лв., с цел да има по-добри условия за подготовка. Министърът благодари на Петър Стойчев и на плувен клуб „ Левски ” за това, че работят интензивно за развиването на този спорт.

Петър Стойчев разяснява, че шампионатът „ Златоперки ” е правоприемник и продължава традицията на държавното състезание за деца „ Златна рибка ”, което е било първото съревнование в кариерата му на плувец.

„ Тази конкуренция остана в моите мемоари до ден сегашен. Вярвам, че всички деца тук също ще запазят един паметен спомен. Благодаря на родителите и треньорите за отделеното време и внимание, тъй като плуването е един от най-полезните и здравословни спортове за нашите деца ”, съобщи Петър Стойчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР