Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската купа

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската купа
Коментари Харесай

Красен Кралев даде старт на Европейската купа по ветроходство в клас Лазер във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската купа по ветроходство в клас „ Лазер “, която се организира от 14 до 16 юни във Варна. Организатори на надпреварата са Българската федерация по ветроходство, Община Варна и Семеен кодекс „ Черно море Бриз “.

``
реклама

В конкуренцията вземат участие 45 състезатели от България, Румъния, Украйна, Русия и Франция, които ще спорят за оценките в два олимпийски (Лазер Радиал и Лазер Стандарт) и един детски клас (Лазер 4.7).

„ За мен е наслаждение да съм измежду Вас и да открия Европейската купа по ветроходство. Искам да благодаря на уредниците за това, което вършат за развиването на този спорт. Като варненец съм извънредно горделив, че морската столица ще бъде хазаин и на Европейското състезание по ветроходство през 2021 година Нашият град нееднократно е доказвал, че е отличен хазаин на надпревари от най-голям сан и аз съм сигурен, че ще се оправим съвършено и с организацията на този влиятелен състезателен конгрес “, съобщи министър Кралев и пожела триумф на всички участници.

На събитието участваха регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, ръководителят на Съвета на шефовете на Пристанище Варна ЕАД Тихомир Тодоров, шефът на дирекция „ Спорт “ в община Варна Кристиан Димитров, президентът на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов и вицепрезидентът на Европейската асоциация в клас „ Лазер “ EurILC Златко Якелич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР