Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Светла Згурова за спечелената титла от Световното първенство по модерен петобой

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Светла Згурова, която се трансформира в първата българска международна шампионка по съвременен петобой.

Нашата състезателка завоюва златното отличие на Световното състезание за девойки до 17 години, което е първо в историята на този спорт. Състезанието се организира от 18 до 24 юли, редом със Световното състезание за юноши и девойки до 19 години, въз основата на Национална спортна академия и закрития басейн " Диана " в София.

Във финала на плуването Згурова приключи с първо време от 02:14.95 мин. и 281 точки в актива си, а във финала на комбинираната дисциплинираност (бягане и стрелба) реализира 09:35.30 мин. - 725 т. Така общият резултат от 1006 точки ѝ донесе шампионската купа.

Само месец по-рано Светла сграбчи златото на Европейското състезание по съвременен петобой до 17 година в латвийския град Каунас.

Министър Кралев поздрави Згурова за международната купа и за това, че сполучливо пази достойнството на България на високи спортни конгреси. Тя му показа за мощните страсти от миналото международно състезание и описа за първите стъпки в подготовката ѝ и в другите две дисциплини от модерния петобой - фехтовка и конен спорт.

Почетен плакет от министъра получи и треньорът на националния тим по съвременен петобой Владимир Кузманов. Той срещна Кралев с протичането на подготовката на националния ни тим за идните надпревари.

На срещата участва и изпълнителният шеф на Българска федерация по съвременен петобой Камелия Александрова.
 Министър Кралев награди европейската вицешампионка в тройния скок Александра Начева
Министър Кралев награди европейската вицешампионка в тройния скок Александра Начева

В момента Начева се приготвя за интернационалния шампионат по лека атлетика в Пловдив
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР