Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните дейности

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните дейности
Коментари Харесай

Министър Кралев инспектира спортни обекти във Варненска област

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните действия на четирите нови футболни стадиони в Игнатиево, Провадия и селата Цонево и Бенковски. Спортните уреди са финансирани от Министерството на младежта и спорта. По време напосещението си Кралев бе придружаван от регионалния шеф на Варна Стоян Пасев.

В Игнатиево министър Кралев се срещна с кмета на града Димитър Димитров. Двамата инспектираха терена, на който ще бъде построена спортна площадка за минифутбол и баскетбол, като средствата, отпуснати от ММС, са в размер на 153 279 лева

Красен Кралев посети и Провадия, където се срещна с кмета премия д.т.н. инж. Жоро Илчев и ръководителя на Общинския съвет Димо Димов. Те срещнаха спортния министър с стадия на строителството на футболното игрище и зоната за фитнес навън. Отпуснатите средства от ММС за реализирането на плана са 185 806 лв..

Най-голямото село в община Дългопол – с. Цонево, също ще разполага с ново игрище за минифутбол на стойност 152 909 лева Кметътна Община Дългопол Георги Георгиев и кмета на селото Недка Василева демонстрираха на спортния министър мястото, където се построява спортното оборудване. В края на декември предходната година с разпореждане на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хиляди лв. към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лева са предопределени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се употребява за физкултурен салон, а 600 000 лева ще послужат за построяването на нов физкултурен салон в с. Медовец.

В знак на признателност за помощта от държавното управление и ММС Георгиев подари на министър Кралев портрет на Васил Левски. Ново игрище за минифутбол ще бъде издигнато и в с. Бенковски, като отпуснатите средства за построяването му са 149 948 лв..

Кметътна Община Аврен Емануил Манолов и министър Кралев разискаха опцията да бъдат построени стадиони за разнообразни типове спорт и зона за фитнес навън към терена за футболното игрище. Всяко едно от четирите стадиони за минифутбол ще разполага стерен от изкуствена настилка с размери 20x40 м, трибуни за фенове и осветяване. Те ще бъдат предоставени за безплатно прилагане от всички жители. Целта на плановете е да бъдат обезпечени съвременни условия за спортни действия в тези обитаеми места. Очаква се оборудванията да бъдат приключени до края на март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР