Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Красен Кралев положи началото на нова лекоатлетическа писта в Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Габрово Таня Христова направиха първа копка и дадоха началото на построяването на лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев”. Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е обезпечено от Министерството на младежта и спорта. Новата настилка, която ще бъде положена е със документ от международната лекоатлетическа централа. Освен създаване на писта, планът планува и реновиране на терена, на който домакинските си мачове играе ПФК Янтра. Ще бъде построена дренажна и поливна система.

“Винаги се вълнувам, когато даваме началото на реконструкцията на такива обекти, защото моят живот е бил обвързван и с леката атлетика, и с футбола. Габрово има потребност от нова писта за лека атлетика, която ще бъде построена по най-високите стандарти. Надявам се това даде доста сериозен подтик за развиването на този спорт. Новото футболно игрище също ще дава отговор на високи условия. По този метод стадион “Христо Ботев” ще се трансформира в едно съвременно европейско оборудване. Там, където Общината оказва помощ, където клубовете работят, страната постоянно е отсреща да протегне ръка. Надявам се през идващия мандат да продължим това сътрудничество”, съобщи спортният министър.

Кметът Таня Христова благодари на Кралев за помощта, която ММС оказва на Община Габрово за обновяването на спортната инфраструктура в града. Тя напомни, че нови физкултурни салони ще бъдат построени в Професионална техническа гимназия “Д-р Никола Василиади” и Основно учебно заведение “Неофит Рилски”.

В Габрово скоро ще бъде приключен ремонтът на залите по хандбал и повдигане на тежести, които се намират в Спортен комплекс “Христо Ботев”. Инвестицията на ММС в двете уреди е над 270 000 лева Комплексът се употребява от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, повдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой.

По-късно денем Красен Кралев организира среща с представители на спортните клубове в Габрово. Пред тях той се ангажира ММС да продължи с политиката си за по-сериозно финансово подкрепяне на активността им.

“Клубовете са доста значими при построяването на всеки един състезател. Необходимо е средствата за тях да се усилват. Нашата стратегия планува през идващите 4 години това да е непрестанен развой, с цел да можете да работите умерено. Няма да спрем и с амбициозните инфраструктурни планове. Ще продължим да обновяваме спортните бази. През миналите два мандата на държавното управление ММС реконструира стотина подготвителни зали в цялата страна. Планът ни е да продължим със същите темпове, тъй като близо 30 години в спортната инфраструктура никой не заби и един гвоздей. Ще продължим с построяването на физкултурни салони, като предвиждаме да се построяват по 25 всяка година. През идващите 4 години планираме да правим промяна в спортните учебни заведения, да повишим квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран статутът им. Ще работим интензивно и за внедряване на научно-приложната активност в спорта за високи постижения”, съобщи Кралев пред спортната общност в Габрово.

По време на срещата от лекоатлетически клуб “Орловец” и футболен клуб Янтра благодариха за стартирането на плана по рационализация на стадион “Христо Ботев”. Представителите на спортната общност в Габрово показаха своето удовлетворение и от нарастването на средствата по Програмата за развиване на спортните клубове. През 2021 година 15 клуба от града получават 189 305 лева, с цел да подкрепят активността си. Сумата е два пъти по-голяма спрямо предходната година. Беше разисквана и опцията за построяването на медицински и оздравителен център в града, който да бъде потребен на всички локални спортисти. Красен Кралев се ангажира ММС да изследва опцията сходен план да бъде осъществен в Габрово.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР