Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше гост на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше гост на
Коментари Харесай

Министър Кралев и близо 200 олимпийски медалисти присъстваха на представянето на книгата България на Олимп

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше посетител на представянето на книгата " България на Олимп ". Изданието показва пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на първенците, богато илюстрирани с непубликувани до момента снимки, статистики и инфографики. Автори на книгата са спортните публицисти Владимир Памуков и Тодор Шабански и доайенът на спортните ни фотографи Бончук Андонов.

Министър Кралев поздрави създателите за положения труд и реализирането на плана. Луксозното издание е с размер от 400 страници.
" За първи път в историята книга събира на гала всички живи олимпийски медалисти на България. За мен е чест да съм тук, дружно с най-обичаните, най-уважаваните, най-достойните български герои. Искам да благодаря за големия труд на създателите на тази енциклопедия на българския олимпизъм - Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов. Българският спорт от дълго време имаше потребност от тази книга, тъй като вашите триумфи и вашите истории би трябвало да се помнят и да се предават на поколенията. Те са образец и ентусиазъм за децата и младежите, които вървят по вашия път. България е една от 14-те участнички в първите съвременни олимпийски игри. Спечелените досега 224 медала от олимпийски игри ни подреждат измежду първите 25 народи в класацията по извоювани оценки за всички времена. Нашите спортисти са завоювали 52 златни, 89 сребърни и 83 бронзови оценки, извоювани в 19 типа спорт, което е доказателство за спортната просвета на нацията ни. Благодаря за всичко това, което сте създали за възхваляване на достойнството на България ", съобщи министър Кралев.

Представянето на книгата събра над 200 родни призьори от Олимпийски игри. Сред тях бяха 30 олимпийски първенци, сребърни и бронзови медалисти. На събитието участваха и представители на групови спортове, завоювали оценки от най-големия състезателен конгрес. Представянето на " България на Олимп " почетоха още ръководителят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, ръководителят на фондация " Български спорт " Николай Божинов, изп. шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров, треньор номер 1 на България за ХХ век Димитър Пенев и други
Авторският екип, издателство " Софтпрес " и Фондация " Български спорт " ще дават безплатно половината от тиража на олимпийските ни федерации, БОК, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара ще бъде пуснат стеснен тираж за ценители, като част от приходите ще се даде на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР