Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на
Коментари Харесай

Куп знаменитости уважиха Стоичков при представяне на биографичната му книга

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе посетител на представянето на биографичната книга на най-големия български футболист Христо Стоичков. " Христо Стоичков. Историята “ е формалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков и споделя за смайващото странствуване на едно момче от улицата на прилежащия блок до стохилядната сцена на " Камп Ноу “.

" Много се веселя, че съм тук измежду толкоз доста съумели хора от разнообразни сфери на българското общество. Това демонстрира доста блестящо какъв брой почитан и обичан е Христо от цялата нация. Той несъмнено е най-успешният, най-обичаният и най-популярният българин в целия свят, който е направил и продължава да прави извънредно доста за България “, съобщи министър Кралев.

Той благодари на съавтора на книгата Владимир Памуков, който по думите му се е трансформирал в един от най-хубавите биографи на българските спортни митове.

" Тази книга трябваше да я има, с цел да могат младежите на България да черпят ентусиазъм от пътя и кариерата на Стоичков, тръгнал от един дребен български град и покорил международния връх. Въпреки че за Христо е казано съвсем всичко, аз съм сигурен, че в тази книга ще намерим моменти, които ще дадат нови линии на колоритния му облик “, добави Кралев.

Гости на събитието бяха още президентите на България Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БОК Стефка Костадинова, голям брой спортни митове, някогашни съотборници на Стоичков, представители на бизнеса, както и футболният арбитър Урисар Аспитарте, настъпен от Христо по време на трансформиралия се в именит мач за Суперкупата на Испания сред " Барселона “ и " Реал “ (Мадрид) през 1990 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР