Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди възможностите за

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди възможностите за
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев обсъди възможностите за сътрудничество в областта на младежките политики и спорта с представителя на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разиска опциите за съдействие в региона на младежките политики и спорта с представителя на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн. Двамата бяха безапелационни, че подписаният меморандум за съдействие сред ММС и УНИЦЕФ за интервала 2023 г.-2027 година е солидна основа, върху която могат да започват редица взаимни начинания. Става дума за реализирането на интензивности за овластяването на младежите и ангажирането им в процесите на взимане на решения по значими за обществото тематики, за построяването на обществени умения и пълномощия и поощряване на положителното психологично здраве, в това число посредством спорт.

„ Младите хора през днешния ден са изправени пред голям брой провокации като зависимостите към актуалните технологии. Спортът е инструмент, посредством който те могат да ги загърбят и да поемат по път, изграждащ сполучливи персони “, уточни министър Илиев.

Представителят на УНИЦЕФ съобщи, че от извънредно значение е младежите да развият качества, които да им оказват помощ да намерят своята първа работа, да придобият отзивчиви умения и по този начин да положат сполучлив старт в живота си.

„ В подтекста на миналия Световен ден на психологичното здраве е повече от значимо да отбележа опустошителното влияние на множеството световни рецесии и спорове върху менталното здраве на младежите. Затова една от главните цели на УНИЦЕФ е да намерим съидейници за обезпечаване на навременна, подобаваща и налична поддръжка за всяко дете “, акцентира Кристина де Бройн.

Акцент в диалога бяха бъдещи взаимни действия, свързани с реализирането на така наречен двойна кариера в спорта, съчетаваща учене, работа и спортуване с визия за утрешния ден. Беше контрактувана и следваща среща за разписване на работен проект по набелязаните цели.

Министър Илиев срещна Кристина де Бройн с провежданите от екипа на ММС начинания за разпространение и развиване на спорта за всички и посочи голямата поддръжка, която спортната общественост у нас оказва.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР