Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев не се притеснява,

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев не се притеснява,
Коментари Харесай

Спортният министър не се притеснява от ротацията, отчита отлични резултати

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев не се тормози, че ще изгуби поста си при ротацията сред Политическа партия и ГЕРБ в кабинета Денков/Габриел през месец март.

Именно Илиев, който е измежду най-ярките кандидатури на Политическа партия, е измежду най-критикуваните от останалите сътрудници в " некоалицията " министри, като даже името му бе измежду първите упоменати с отвращение преди месеци от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Че ще има промяна на министри ненапълно от Политическа партия, която през вчерашния ден в изявление съобщи, че в някои министерства работата можела да върви с по-добри темпове.

" Смятам, че при нас работата върви добре. Чувам на всички места, че дали един министър ще остане или не (след ротацията) ще бъде гледано на база свършеното при управническата стратегия . Искам ясно да заявя, че за тези 6-7 месеца успяхме да свършим безусловно всичко по нашата управническа стратегия за годината като се изключи една-единствена точка . И в случай че това е критерият, моето име не би трябвало да бъде в този лист ", отсече пред Българска национална телевизия спортният министър.

Единствената неизпълнена точка била научно-изследователски център, който е планувано да бъде основан през юни тази година.
 Борисов удовлетворен от работата на
Борисов удовлетворен от работата на " некоалицията "

Лидерът на ГЕРБ е в Бургас за доклад на плановете по програмата

Илиев осъзнавал, че министерските постове били краткотрайни, като единствената му цел е, до момента в който заема тази позиция, да даде допустимо най-вече за подобряването на спорта и живота на спортистите и треньорите.

" Да бъдат по-добре обезпечени, да бъдат по-добре финансирани, по-добре тренирани и готови. И считам, че при започване на 2024 година би трябвало да си приказваме за Олимпиадата, а не за ротация. "

Като нечиста сделка окачестви Илиев и обсъжданите в публичното и медийното пространство имена на нови министри , като бе безапелационен - нямал сходни информации.

Спортният министър обаче още се усеща " неособено удобно ", в случай че остане в кабинета и след март, когато управлението ще бъде на ГЕРБ, тъй като им нямал доверие.

" При основаването на ГЕРБ гласувах за тях, тъй като имах доверие, само че те не го оправдаха. Съответно няма да ми е доста удобно. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР