Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович

...
Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович
Коментари Харесай

Сърбия няма да може да внася руски петрол от 1 ноември заради евросанкциите

Министърът на минната индустрия и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович съобщи през днешния ден, че Сърбия е осигурила подмяна на съветския нефт, който от 1 ноември няма да може да внася поради шестия пакет наказания на Европейски Съюз по отношение на Русия, заяви Танюг.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6931
Ние от 1 ноември няма да можем да внасяме съветски нефт, само че ще имаме на първо място нефт от Киркук, ще имаме наш нефт, а останалото ще бъде ирански или различен нефт, съобщи Михайлович за Танюг, осведоми Нова телевизия.

Министърът добави, че предходната година в структурата на сръбския импорт е имало единствено 25 % съветски нефт, 20 % е бил нефт, създаден в Сърбия, а останалото е бил иракски нефт от Киркук. Михайлович  разясни, че Сърбия сигурно ще употребява неруски нефт, по този начин като е планувано в шестия пакет наказания. 

Тя уточни, че към този момент няма да има проблеми с преправянето на петрола поради обстоятелството, че руснаците имат мажоритарна благосъстоятелност в " Нафтена промишленост Сърбие " /НИС/ и петролната рафинерия в Панчево,  нито с превоза на недопечен петрол  посредством нефтопровода JANAF през Хърватия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР