Министърът на културата Велислав Минеков атакува директора на Народния театър

...
Министърът на културата Велислав Минеков атакува директора на Народния театър
Коментари Харесай

Минеков обвини директора на Народния театър в зависимости и шпиономания

Министърът на културата Велислав Минеков нападна шефа на Народния спектакъл Васил Василев, като го упрекна в зависимости, утежняване на финансовото положение на културния институт и основаване на дългогодишен спор сред работещите актьори и създатели.

Обвиненията му пристигнаха малко откакто Василев даде изявление за " Дневник ", в което твърди, че проблемите след спора сред режисьора Александър Морфов и PR-а Велислава Кръстева към този момент " не съществуват ".
Директорът този път обвързва аргументите за абсурда с друга политическа нишка - войната в Украйна и решението му да притегли към Народния спектакъл съветски творци-дисиденти.
Минеков отхвърли тази версия и уточни съответно Велислава Кръстева и назначената за основен секретар на Народния спектакъл Красимира Стефова като хора, от които Василев е " извънредно подвластен ".

Той разказа и атмосфера на " цялостна шпиономания " и опасения поради " подготовка за репресии " в театъра в резултат на обществения скандал към Морфов и Кръстева.

" Той не може да ги освободи, тъй като и двете госпожи знаят доста. Една част от това познание към този момент го имам и аз. Ако посегне към тях, нещата може да се развият извънредно комплицирано. Твърде доста са хората, които са били помолени да изоставен и са получили са обезщетение. Освен това доста бързо пенсиониране на актьори с огромни имена, което са спомагателни компенсации. А бюджетът на театъра е в доста тежко положение и последователно се трансформира в пирамида ", разгласи служебният министър в изявление за " Лице в лице ".

По думите му - към 15 души са били поканени да изоставен театъра от началото на мандата на Василев, а в това време са назначени нови хора, измежду които " извънредно съмнителни лица ". Той обаче не даде повече детайлности, а съобщи, че през идващия месец " ще показа всичко " по инспекцията.

Велислав Минеков разгласи, че Народният спектакъл е " жертван на облага " без значение кой е шефът му, само че част от тези доходи се преразпределя към останалите културни институти в страната - намаляването му " ги лишава от това малко нищо, което можеше да бъде подадено на открито от театъра ", сподели той.

Министърът на културата твърди още, че още през юни предизвестил Василев за " риска ", който би последвал поради новите му назначения (по това време служебният кабинет към момента не съществуваше).

Конфликтът сред Морфов и Кръстева поради появяването ѝ един до друг с Ахмед Доган предизвика оставката на Захари Карабашлиев като публицист на театъра и до декларираното (но отложено) желание на Явор Гърдев също да напусне.

" Двете госпожички по-ценни ли са от Явор Гърдев, Захари Карабашлиев и Александър Морфов? Когато загубиш тези три имена, облагата на театъра няма да е същата. Абсолютно безсмислено е да воюваш с хора, които са с грандиозна кариера ", разяснява още Минеков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР