Министърът на културата професор Велислав Минеков се завърна по спешност

...
Министърът на културата професор Велислав Минеков се завърна по спешност
Коментари Харесай

Минеков не успя да спаси Тютюневия склад. Бутнаха го след като си тръгна от Пловдив -

Министърът на културата професор Велислав Минеков се завърна по неотложност тази нощ в Пловдив във втори опит да спаси Тютюневия склад на бул. " Христо Ботев " 51 и 53. 

Не съумя! Оказа се, че незабавно откакто той си е тръгнал от Града под тепетата, строителната компания е възобновила бутането на на историческата постройка и от нея не е останало нищо.

Вчера министър Минеков бе в Пловдив и бутането на Тютюневия склад, който получи статут на паметник на културата, бе краткотрайно спряно.

Заедно с Минеков бяха шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание Петър Петров, регионалният шеф Ангел Стоев и шефът на полицията в града Димитър Балев.

Арх. Петров заяви, че процедурата за Тютюневия град е почнала още предишния октомври. Преди две седмици притежателите и общината са били известени, че за 12 здания на тази територия има заключителна оценка да им се даде статут на монументи на културата, а през вчерашния ден подобен статут дефинитивно е даден на Тютюневия склад.

Въпреки визитата на министъра обаче дейностите по бутането на склада продължиха след неговото тръгване. Така се наложи към среднощ Минеков да се върне още веднъж, с цел да се опита да предотврати случващото се в Пловдив.

Когато министърът е дошъл на място, постройката към този момент е била бутната, оповестяват от Нова телевизия. Фирмата, наета да събори склада, твърди, че има всички разрешителни.

Започнала е инспекция на място стартира и Дирекцията за народен строителен надзор. Представител на община Пловдив не е пристигнал на място. Отказан е и всевъзможен коментар.

Случващото се през нощта в Пловдив бе предавано и непосредствено във Facebook.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР