Министърът на културата Хуан Давид Кореа каза, че първите опити

...
Министърът на културата Хуан Давид Кореа каза, че първите опити
Коментари Харесай

Колумбия ще се опита да издигне предмети от корабокрушение от 1708 г., за което се смята, че има товар на стойност милиарди

Министърът на културата Хуан Давид Кореа сподели, че първите опити ще бъдат направени сред април и май, според от океанските условия в Карибите. Кореа даде обещание, че това ще бъде научна експедиция.

„ Това е археологическа останка, а не богатство “, сподели Кореа след среща с президента Густаво Петро. „ Това е опция за нас да станем страна в челните редици на подводните археологически проучвания. “

Но се счита, че корабът съдържа 11 милиона златни и сребърни монети, изумруди и други скъпи товари от следени от Испания колонии, които може да костват милиарди долари, в случай че в миналото бъдат открити.

Кореа сподели, че материалът, извлечен от останките, евентуално от роботизиран или подводен транспортен съд, ще бъде взет на борда на боен транспортен съд за разбор.Въз основа на резултатите може да бъде плануван втори опит.

Галеонът Сан Хосе потъна в борба с английски кораби преди повече от 300 години. Намира се през 2015 година, само че е заседнал в правни и дипломатически разногласия.

През 2018 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР