Министърът на културата Атанас Атанасов представи екипа и приоритетите в

...
Министърът на културата Атанас Атанасов представи екипа и приоритетите в
Коментари Харесай

Министърът на културата представя екипа и приоритетите си

Министърът на културата Атанас Атанасов показа екипа и целите в работата си на среща с медиите. В срещата вземат участие и заместник-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов.

" Моето тръгване за Съединени американски щати в никакъв случай не е било бягство от България, желаех да натрупам умения, които да споделя, когато се върна в страната ни. Дълбоко имам вяра в благосъстоянието на българската просвета. Ще разгадавам на заразното положително и здравия разсъдък, на всеки от нас да превъзмогне личното си его в името на обща идея. В момента подтекстът е леко тъмен - упадъкът на смисъла да си човек на изкуството, омаловажаването на креативните специалности, коронавирус рецесията ", съобщи Атанас Атанасов.



Той добави, че екипът му си е сложил 3 съществени целта - достъпът до просвета, качественият културен продан на интернационално равнище, опазването и възползването от българското богато културно завещание.

Весела Кондакова изрази вяра скоро да се почувства подемът в българската просвета и изкуство.



Важно е да чуем експертите, артистите и публиката, да не ги разделяме на държавни и частни, подвластни и самостоятелни, значим е правилото на бистрота, сподели Юрий Вълковски.



Бойко Кадинов добави, че е значимо сред думи и протичащо се да има знак за тъждество.



Преди конференцията ревизираха документа и на министър Атанас Атанасов.



Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР