Министърът на културата Атанас Атанасов направи специален поздрав към поетите

...
Министърът на културата Атанас Атанасов направи специален поздрав към поетите
Коментари Харесай

Министърът на културата чете стихове на Маргарита Петкова и Добромир Банев под карантина |

Министърът на културата Атанас Атанасов направи специфичен привет към поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев във връзка премиерата на " Абсурдни времена - нецензурираната версия ". Заради карантина министърът не съумя да участва на премиерата на книгата, само че изпрати извънредно благо видеопослание, записано персонално от него. Във видеото той чете стихове от книгата и я дефинира като украшение, с което времето тече по-леко, показва и вярата си, че скоро ще получи подпис персонално от създателите, оповестиха от Министерството на културата.

На премиерата на книгата, която се трансформира в огромното културно събитие на седмицата, участва зам.-министърът на културата Весела Кондакова, както и доста фенове на двамата най-обичани модерни поети. Сред хората, които търпеливо чакаха часове на дългата опашка за подписи, бяха Валерия Велева, Нона Йотова, Галя от „ Каризма ", певицата Тони, Стефан Илчев, Петър Антонов..., допълват от МК.

Премиерата се състоя в столичния „ Ялта клуб ", където голямото пространство се оказа тясно за искащите да бъдат на премиерата и при съблюдаване на ограничаващите противоепидемични ограничения. Издателят и книжовен критик Пламен Тотев откри събитието с топли думи на любов, другарство и поклонение пред гения на Маргарита Петкова и Добромир Банев, на които той е главен издател.

След това двамата поети четоха стихове от книгата с неналожителен звук, като в компанията на другари, в която може да има и смешки, и закачки. Прозвучаха произведения, които се разгласяват за пръв път в изданието и бяха посрещнати с овации от публиката, жадна тъкмо за такива стихове – които възпламеняват и отразяват обич и романтика, които влизат в сърцата и остават там. Неслучайно доста от творбите на Маргарита Петкова и Добромир Банев са измежду най-споделяните и цитираните в обществените мрежи, а всичките им книги са бестселъри, се показва в съиобщението.

Предстоят срещи с фенове и в страната. В момента " Абсурдни времена - нецензурираната версия " е измежду най-поръчваните книги и желан подарък за Св. Валентин, изясняват от МК.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР