Министърът на културата Атанас Атанасов бе гост на официалното начало

...
Министърът на културата Атанас Атанасов бе гост на официалното начало
Коментари Харесай

Министър Атанасов приветства организаторите, участниците и гостите на официалното откриване на Международния театрален фестивал „Варненско лято“

Министърът на културата Атанас Атанасов бе посетител на формалното начало на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “, което се състоя през вчерашния ден вечерта.

Той приветства уредниците и участниците в събитието, споделяйки, че съгласно него „ Варненско лято “ е доказателство, че триумфът може и да не идва бързо, само че даже скромното начало постоянно има късмет, когато запалянковците, които го слагат, се оградят със съидейници. По–рано през вчерашния ден, по време на откриващата конференция, министър Атанасов показа за фестивала, че е изпълнен с толкоз доста смисъл и душа и по тази причина продължава да съществува към този момент 30 години и да се надгражда, най-много с помощта на хората към него.
  С признателност към публиката на „ Варненско лято “ се обърна по време на формалното му разкриване огромната българска актриса Цветана Манева, която е и ръководител на настоятелството на фестивала. Тя напомни, че това е неговото 30-о, юбилейно издание. „ Без вас нямаше да има фестивал, вие дарихте живот на нашата идея “, показа огромната българска актриса в прочувственото си изявление с признателност към публиката на най-мащабното театрално събитие у нас.
  На добър час на фестивала пожела и кметът на Варна – Иван Портних, който подари на Цветана Манева и на шефа на фестивала проф. Николай Йорданов юбилейни монети, отдадени на 50-ата годишнина от откриването на Варненския халколитен некропол. Специални поздравления към уредниците на „ Варненско лято “ сервира и шефът на спектакъл „ София “ – Ириней Константинов. Той им благодари за постоянството и класата, които са посочили през годините, за усета, който постановат със своя перфекционизъм.
  Директорът на Театрално-музикалния продуцентски център в крайморския град Даниела Димова изрази задоволството си, че Варна още веднъж е хазаин на фестивала, като пожела на уредниците още дълги години да радват публиката.
  Началото на „ Варненско лято “ бе сложено с постановката „ Бащата “ от Флориан Зелер на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Режисьор на пиесата е Диана Добрева. В първата фестивална вечер варненци и гостите на Варна бяха зарадвани и с улично дефиле, наречено „ Бели криле “, на „ Close act “ – Холандия. Извисени на кокили, високо над тълпата, те насочиха своите послания посредством зрелищно шоу, съчетаващо танц, музика и детайли от цирковото изкуство.
  Снимки: БТА
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР