Министърът на железопътния транспорт на Индия обяви днес, че причината

...
Министърът на железопътния транспорт на Индия обяви днес, че причината
Коментари Харесай

Електронната система се оказа виновна за влаковата катастрофа в Индия

Министърът на железопътния превоз на Индия разгласи през днешния ден, че повода и виновните за най-тежката железопътна злополука в страната от десетилетия са открити, като уточни за причина електронна система за сигнализиране, съобщи Франс прес.

„ Установихме повода за случая и хората, виновни за него “, сподели през днешния ден министърът на железопътния превоз на Индия Ашвини Ваишнав пред организация АНИ и добави, че „ не е подходящо “ да оповестява спомагателни детайлности преди окончателния отчет за следствието.

Предварителната оценка за жертвите на конфликта сред три влака, станал в петък покрай Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната, е за минимум 288 починали.

Министърът сподели, че " пренасочването, настъпило по време на задействането на електронното блокиращо устройство, е съществена причина за злополуката ", имайки поради комплициран набор от сигнали, ръководещи придвижването по релсите, с цел да се предотврати конфликт на влакове.

„ Виновникът и методът, по който е станала злополуката, ще бъдат открити след съответното следствие “, добави той.

На този стадий царува комплициране за аргументите на злополуката, само че в. " Таймс ъв Индия ", цитирайки предварителния отчет от следствието, заяви през днешния ден, че „ човешка неточност “ може да е предизвикала конфликта сред три влака - една от най-тежките влакови произшествия в историята на страната.

Експресният трен " Коромандел ", пътуващ от Калкута за Мадрас, е получил в петък зелена светлина да се движи по основната линия, само че е бил пренасочен заради човешка неточност на коловоз, на който към този момент е бил спрял товарен трен, съгласно вестника.

Тогава пътническият трен се врязва в товарния ескорт със скорост към 130 км/ч. След това три вагона паднат на прилежащия коловоз, удряйки задната част на експресен трен, който пътува от Бангалор за Калкута.

Именно този конфликт е предизвикал най-вече жертви, добавя " Таймс ъв Индия ", базирайки се на предварителния отчет.

Главният секретар на щата Одиша Прадип Джена удостовери, че към 900 ранени при злополуката са били откарани в болница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР