Министърът на иновациите и растежа връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на иновациите и растежа връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Инвестиция за 85 млн. лв. за нов завод край Пловдив, откриват 1000 работни места

Министърът на нововъведенията и растежа връчи документ за инвестиция клас А на " Пиерер & Макском Мобилити “ ООД за капиталовия им план " Производствена и складова база за двуколесни транспортни средства “ в с. Бенковски, община Марица. Проектът на българо–австрийското сдружение е за създаване на цех за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства, който ще бъде ситуиран в " Тракия икономическа зона “. Размерът на инвестицията възлиза на 85 млн. лева, а в интервала на реализирането й ще бъдат разкрити 1 000 нови работни места.

Министър Лорер уточни, че с тази инвестиция България ще излезе измежду челните места в Европа по произвеждане на електрически колела. Той добави, че страната поддържа експортно насочени производства, а велосипедната промишленост е измежду най-силните експортьори от страната.

" Българският износ доближава месечен връх през март. Стойността на изнесените в чужбина български артикули надвишава 8 милиарда лева единствено за този месец, което значи че българските компании съумяват да изнасят от ден на ден и на по-високи цени към интернационалните пазари “, акцентира министърът на растежа.

По думите му с този план за последните два месеца са издадени документи по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на общо пет плана (3 плана - клас А и 2 плана - клас Б). Общата стойност на плануваните вложения по тях е 115,43 млн. лева, като се планува основаването на общо 1170 нови работни места. Четири от плановете се реализират отвън столицата, включително два в общини с безработица над междинната за страната.

Лорер посочи още, че по предварителни данни на Българска народна банка директните задгранични вложения в страната за първите два месеца на актуалната година са в размер на 408.1 млн. евро, като се усилват два пъти по отношение на тези за същия интервал на 2021г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР