Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов и зам.-председателят на

...
Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов и зам.-председателят на
Коментари Харесай

Министър Карадимов и ръководството на фондация „Хемус-95“ обсъдиха ролята на иновациите в секторите отбрана и космос

Министърът на нововъведенията и растежа Росен Карадимов и зам.-председателят на управителния съвет на фондация „ Хемус-95 " Борислав Бухов разискаха ролята на нововъведенията в секторите защита и космос. Двамата организираха работна среща в границите на Специализираното интернационално ревю за отбранителна техника и услуги „ ХЕМУС 2024 " в Пловдив. То се провежда от фондация „ Хемус-95 " под патронажа на Министерството на защитата и Министерството на стопанската система и промишлеността.

Министър Карадимов и Борислав Бухов разясниха още опциите за българския бизнес и започващите предприятия в посочените области по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. „ Сектор „ Космос " има стратегическо значение както за страната, по този начин и за българската промишленост освен в региона на защитата, само че и на компании, които оперират в галактическия бранш или в този за двойна приложимост ", сподели министърът на нововъведенията.

Той съобщи, че МИР има желание да си сътрудничи в по-голяма степен с уредниците за подготовката на идващото ревю през 2026 година „ Искаме да осигурим повече благоприятни условия за всички започващи компании, които да показват работата си по време на ревюто и по този метод да дадем старт в бъдещето им развиване ", акцентира министърът.

На срещата бяха коментирани и вероятните способи за в допълнение съдействие, за осъществяване на действия и панелни полемики, свързани с нововъведения, космос и защита в границите на ревюто.

„ Министерството на нововъведенията и растежа приготвя Космическата тактика на България. При нас е и работната група, която работи интензивно да се сътвори Българска галактическа организация ", съобщи министър Карадимов. По думите му упоритостта на МИР е България да стане асоцииран член на Европейската галактическа организация, с което ще се основат още повече благоприятни условия за българските компании в бранша.

Министърът на нововъведенията и растежа посети другите щандове на ревюто и се срещна с представители на български и задгранични компании.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР