Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се запозна с

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се запозна с
Коментари Харесай

Напредва модернизацията на стъкларския завод „Рубин“ в Плевен

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева се срещна с плана за нова инвестиция за 110 млн. лв. в стъкларския цех „ Рубин “ в Плевен. Той планува да бъдат разкрити 150 нови работни места и построяването на нова 300-тонна ванна пещ .

На работната среща в Плевен сред министър Милена Стойчева , заместник-министър Веселина Минчева и управлението на завода беше показано осъществяването досега на двата капиталови плана, получили документ за вложител клас „ А “ по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), по които са разкрити 550 работни места .

Ръководството на завода показа и плана за новата инвестиция , за който също е подадено искане от вложителя за узаконяване по ЗНИ.

Министерството на нововъведенията и растежа предизвиква вложенията в новаторски производства. В наше лице имате благонадежден сътрудник “.

Общата стойност на вложенията на сдружението след изп ълнение на новия план ще доближат към 250 млн. лева .

Проектът планува голям брой нововъведения при ръководството , което ще се прави с действителни данни от смарт надзор център, понижаване на нездравословните излъчвания и други . От компанията влагат и в развиване на бъдещи фрагменти със основаване на академия за образование към завода.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР