Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер разговаря с протестиращи

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер разговаря с протестиращи
Коментари Харесай

Министър Лорер говори с протестиращи от „Възраждане”, те го нарекоха предател

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер беседва с протестиращи от партия „ Възраждане ” в центъра на София. Те го засипаха с разнообразни въпроси, като най-активни бяха питанията за оправянето с инфлацията и с високите цени на силата и газа.

„ Кога ще въведете референдума като иновация в ръководството? ”, попита на една от протестиращите. Лорер отговори, че това не е иновация, тъй като към този момент съществува като процедура и към този момент са извършени няколко референдума. Той акцентира, че при тази форма на директна народна власт би трябвало да се показват всички гледни точки, а също и че провеждането им е мъчно. „ Ако са инициирани от държавното управление, ще е по-лесно, нали? ”, запита го демонстрантката. „ Така е ”, съгласи се министърът.

Лорер беше подложен на настойчиви въпроси дали инфлацията е разследване на неправилната политина на Европейската централна банка. Той отхвърли това изказване. По сходен метод протестиращите се пробваха да изтръгнат от него самопризнание, че въвеждането на еврото не е в полза на България. Министърът не се съгласи и с тази теза.

Лорер беше опасан от хора от „ Възраждане ”, след което пристигнаха служители на реда и го ескортираха. „ Спокойно, той заставам тук 15 минути и нищо не му направихме ”, съобщи протестираща. При излизането си от митинга, министър Лорер беше изпратен със викания „ Предател! ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР