Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер подписа Меморандум за

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер подписа Меморандум за
Коментари Харесай

Меморандум за разбирателство между правителството и Amazon подписа министър Лорер

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер подписа Меморандум за съгласие сред държавното управление на Република България и водача в облачните калкулации Amazon Web Services EMEA SARL (AWS).

Меморандумът ще насърчи съдействието сред държавното управление и AWS в региона на нововъведенията и икономическото развиване посредством образование на цифровите умения на бъдещите генерации, поощряване на облачно основани бизнеси в България и оказване на поддръжка на държавното управление в цифровата промяна и киберсигурността.

„ Очакваме с неспокойствие да въведем в страната нашите фокусирани върху нововъведенията и основани на умения стратегии, с цел да подкрепим както обществената администрация, по този начин и частния бранш в техния път към цифровизация и напредък “, сподели Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент на обществения бранш EMEA в Amazon Web Services.

Меморандумът за съгласие има за цел още да засилва развиването на редица стратегии, ориентирани към основаването на умения за работа с облачни услуги и да поддържа осъществяването на националните цели за цифровизация и нововъведения на започващите предприятия, обществената...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР