Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва правото

...
Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва правото
Коментари Харесай

Австралия депортира Джокович и му забранява достъп за 3 години

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва правото си еднолично да анулира визата на сръбския тенисист Новак Джокович. Решението значи, че международният №1 би трябвало или да бъде депортиран от страната по-късно през днешния ден, или да бъде арестуван още веднъж в хотел за настаняване на незаконни мигранти.

Адвокатският екип на Джокович мигновено апелира решението в съда, откакто в понеделник към този момент завоюва едно дело за отменяне на визата му. В създалата се нова обстановка обаче присъединяване на 20-кратния първенец и отбраната на купата му от Australian Open в Мелбърн е сложено под голяма въпросителна.

"Днес упражних правото си, обещано ми от член 133С (3) на закона за миграцията, да анулира визата на господин Новак Джокович, преценявайки, че по този начин пазя публичния интерес.

Това решение е разследване от издадената заповед от федералния съд в Мелбърн на 10 януари 2022 година за анулация на предходното отменяне на визата по процедурни аргументи. Взимайки актуалното решение, деликатно реших цялата информация, предоставена ми от министерството на вътрешните работи, граничните служби на Австралия и самия господин Джокович.

Правителството на премиера Скот Морисън е изцяло отдадено да пази австралийските граници, изключително по отношение на пандемията от COVID-19.

Благодаря на чиновниците в министерството на вътрешните работи и на граничните управляващи, които работят всеки ден, с цел да служат на ползите на Австралия във все по-предизвикателната среда ", се споделя в формалното известие на министър Хоук.

Според законите на Австралия човек, който е бил депортиран с подобен декрет от Австралия, няма право да получи виза за страната в идващите 3 години.

След като въпросът още веднъж влезе в съда, юристите на Джокович се надяват чуването отново да мине в незабавен порядък до края на уикенда и вероятно да завърши в точния момент, с цел да може сърбинът да се включи в Australian Open от понеделник, стига за повторно да победи държавното управление. Делото отново ще бъде гледано от арбитър Антъни Кели, който този понеделник се произнесе в интерес на тенисиста по жалбата му против първото отменяне на визата му.

Новото чуване стартира още в 20:45 ч. локално време (11:45 ч. наше време) и се излъчва непосредствено в канала на федералния областен съд в Мелбърн в YouTube. Малко след 22:00 ч. локално време (13:00 ч. у нас) съдията разгласи отмора, след което разглеждането на делото продължи с директен ефир в интернет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР