Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се
Коментари Харесай

Без Киро, Корни и Ицето се отказахме от Газпром

Министърът на стопанската система Никола Стоянов удостовери, че дълготрайно България се отхвърля от доставки на природен газ от „ Газпром “.

Според министъра на стопанската система задачата на служебния кабинет е да получи количествата по към този момент съществуващия контракт с съветската компания:

Завой към Русия би било, в случай че седнем да преговаряме за дълготраен контракт с тях. Той договорът  свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по контракт тази зима да сме още по-спокойни и най-много цената ни да е по-добра, сподели Стоянов.

Водят се договаряния за бартер на електрическа енергия против природен газ освен с Азербайджан, заяви още Стоянов. На въпрос до каква степен са договарянията за спомагателни количества азерски газ, Стоянов отговори:

Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други хрумвания за бартери. Отново имам през днешния ден диалози с български компании, които са с енергоемки производства, занапред там се чакат вести, само че има механически елементи, които би трябвало да бъдат изчистени.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР