Министърът на икономиката на Германия Петер Алтмайер разкритикува днес председателя

...
Министърът на икономиката на Германия Петер Алтмайер разкритикува днес председателя
Коментари Харесай

Водещи християндемократи нарушиха мълчанието и обявиха фаворитите си за наследник на Меркел

Министърът на стопанската система на Германия Петер Алтмайер разкритикува през днешния ден ръководителя на Бундестага Волфганг Шойбле, че е оповестил през вчерашния ден поддръжката си за Фридрих Мерц за нов водач на Християндемократическия съюз (ХДС), заяви Франс прес.

Алтмайер, който е доближен на канцлера и партиен водач Ангела Меркел, изрази поддръжка за другия главен претендент за поста - Анегрет Крамп-Каренбауер.

Досега водещите членове на партията не бяха заявявали обществено кого от претендентите за правоприемник на Меркел поддържат, с цел да не всяват разкол, означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"След като Волфганг Шойбле наруши мълчанието, мога да го кажа: уверен съм, че с Анегрет Крамп-Каренбауер имаме максимален късмет да обединим ХДС и да спечелим изборите ", сподели Алтмайер в изявление за районния вестник "Райнише пост ".

Мерц и Крамп-Каренбауер са любимците за спечелването на болшинство от гласовете на 1001 делегати, които ще изберат на следващия ден на конгреса в Хамбург новия водач на ХДС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР