Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов не изключи възможността

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов не изключи възможността
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Бъдещето на държавните фирми ще мине през преструктуриране, а може би и закриване на ДКК

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов не изключи опцията Държавната консолидационна компания (ДКК) да бъде закрита. Приоритет за тази година е да мислим за бъдещето на държавните предприятия и на над 5500 души, които работят в тях. Бъдещето на предприятията ще мине през преструктуриране, а може би и закриване на ДКК, съобщи той на конференция през днешния ден.

Богданов подсети, че задачата, с която е основана ДКК, е била страната да сплоти сдружения с миноритарен дял, които да могат да бъдат продадени. Структурата обаче не е работила по този метод. Напротив, основала се е опция за възлагане, превъзлагане сред държавни предприятия, разяснява министърът.

Той разясни, че в този момент се прави изчерпателен разбор за опциите предвид на това да не се рискува хората да изгубят работните си места. Целта ни е да фокусираме държавните предприятия към ДКК в четири съществени основни промишлености - чисти технологии и кръгова стопанска система, отбранителна и аерокосмическа промишленост, хранителни и биотехнологии, сериозни минерали, метали и първични материали, сподели още  Богданов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР