Министърът на икономиката Даниела Везиева присъства на официалната церемония по

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева присъства на официалната церемония по
Коментари Харесай

Министър Везиева направи първа копка на инвестиция за над 18 млн. лв., с която стартира разширение на производството на дограми и щори в Костинброд

Министърът на стопанската система Даниела Везиева участва на формалната гала по първа копка на план, обвързван с разширението на индустриалния комплекс на най-големия производител на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, порти и щори в България. Базата на компанията се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на плана е в размер на 18 200 000 лева Тя включва построяването на нов индустриален завод за PVC прозорци и административна постройка.

Министър Везиева уточни, че се работи за транспарантна бизнес среда, а разширението на производството на компании в страната е доказателство, че това се прави оценка позитивно както от български, по този начин и от непознати вложители.
Икономическият министър се срещна и с представители на фирмите от Индустриална зона Костинброд, с които разиска развиването на зоната и нейното бъдеще. Тя акцентира, че програмата за обществена поддръжка за развиване на индустриални паркове и възстановяване на инфраструктурната им съгласуваност по Националния проект за възобновяване и резистентност дава извънредно добра опция зоната в Костинброд да се разрасне. По думите й в програмата е планувано построяването на няколко типа инфраструктура, измежду които довеждаща техническа инфраструктура, профилирана - центрове за образование на чиновници, лаборатории за потребностите на предприятията в парка, обществена, както и зелена и новаторска инфраструктура.
На срещата бяха разисквани още и опциите за кандидатстване по проекта, както и в каква посока ще се развива бизнесът в Костинброд. Служебният министър посочи, че през фиша за индустриални зони са възможни както общината, по този начин и самата зона като бенефициенти.

На събитието участваха още зам.-министърът на стопанската система Ивелина Пенева, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, изпълнителният шеф на компанията Светлин Николчев, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, представители на общинската и локална власт в Костинброд, представители на бизнеса от района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР