Министърът на финансите ще вземе участие в редовното заседанието на

...
Министърът на финансите ще вземе участие в редовното заседанието на
Коментари Харесай

Министър Велкова ще участва в редовното заседание на ЕКОФИН

Министърът на финансите ще вземе присъединяване в постоянното съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), по време на което министрите ще обсъдят икономическите и финансовите последствия от експанзията на Русия против Украйна, осъществяването на Механизма за възобновяване и резистентност, годишния отчет на Европейския фискален съвет и признатия през август т. година в Съединени американски щати Закон за понижаване на инфлацията.

Съгласно дневния ред се чака да бъде утвърден пакетът от законодателни предложения  за контрол върху банките и тяхната активност, въвеждащ стандарта за финансови условия Базел III и план на изводи на Съвета по отношение на европейската статистика.

В рамките на работното си посещаване в Брюксел министър Велкова ще подпише и Меморандум за съгласие за техническо съдействие сред министерствата на финансите на Република България и на Кралство Нидерландия.

Меморандумът е със период на деяние до 31 декември 2026 година и цели да се разширят и улеснят обменът на познания, опит и техническа експертиза сред двете министерства, сред други способени институции, ангажирани с обществените финанси, както и обмяната на информация по отношение на политиката, процесите на взимане на решения, законодателството, инфраструктурата и услугите в региона на отговорност на двете институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР