Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън увери в петък,

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън увери в петък,
Коментари Харесай

САЩ остават ангажирани с Г-20, въпреки липсата на консенсус за войните

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън увери в петък, че Вашингтон остава зает с работата на финансовите министри от Г-20, макар неуспеха на групата да реализира консенсус по отношение на официалното съобщение по отношение на войните в Украйна и Газа, оповестява " Ройтерс ".

Йелън сподели, че финансови чиновници от Групата на 20-те са работили дружно сполучливо по общи цели , в това число договаряния за историческо интернационално данъчно съглашение, основаване на фонд за бъдещи закани от пандемия и взаимни старания за реформиране на банките за развиване.

" Това в действителност е единствено началото на листата, сподели тя. Така че мисля, че постигнахме забележителен прогрес. "
 Финансовите министри на Г-20 не утвърдиха взаимно изказване
Финансовите министри на Г-20 не утвърдиха взаимно изказване

Не бе реализирано единодушие по какъв начин да се нарекат войните в Украйна и в Газа

Припомняме, чв финансовите водачи на Г-20 не съумяха да се спогодят за взаимно изказване , защото завършиха двудневните договаряния в четвъртък, като раздялите по отношение на войните в Газа и Украйна засенчиха напъните за реализиране на консенсус по отношение на световното икономическо развиване.

Бразилия, която беше хазаин на финансови министри и шефове на централни банки от огромните стопански системи на Г-20, издаде свое лично обобщение вместо споделено официално съобщение. Индия предприе сходен метод по време на своето председателство на Г-20 предходната година, само че въпреки всичко събра множеството от Г-20 в наказание на Русия за нахлуването в Украйна.

Представители на Г-20 обсъждаха до късно през нощта и до последните часове на срещата по какъв начин да опишат войните в взаимно официално съобщение, като Русия и огромните западни страни спориха за езика.

Йелън сподели, че казусът се е оказал неразгадаем.

" Много страни, в това число Съединените щати, показаха отрицание от държанието на Русия в Украйна и също по този начин означиха мощно отрицателните стопански последствия за света като цяло, в това число най-слабо развитите страни, сподели тя на конференция в чилийското финансово министерство. Ние и доста други също изразихме голяма угриженост по отношение на филантропичната обстановка в Газа. Мисля, че имаше единодушие по тези опасения. Беше предизвикателство обаче да се откри език, по който може да има единогласие ", сподели тя.
 Западните сили спорят за съветските активи на финансовата среща на Г-20
Западните сили спорят за съветските активи на финансовата среща на Г-20

Тяхното противоречие акцентира комплицирания геополитически терен за групата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР