Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън свиква среща на

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън свиква среща на
Коментари Харесай

Йелън свиква среща с регулаторите заради сагата GameStop

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън привиква среща на основни регулаторни органи тази седмица, на която ще бъде разисквана пазарната волатилност, провокирана от търговията на дребно с акции на GameStop и други компании, съобщи Реойтерс.

Йелън ще събере ръководителите на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), Федералния запас на Съединени американски щати, Федералната аварийна банка на Ню Йорк и Комисията за търговия с фючърси за първични материали, изясни чиновник на финансовото министерство.

Йелън е поискала позволение за свикването на срещата от юристи по нравственос, откакто Ройтерс заяви, че тя е получавала лекторски възнаграждения от основен състезател в сагата  GameStop – хедж фонда Citadel.

Според служителя във финансовото министерство, които е изискал да остане неизвестен, срещата ще бъде свикана тази седмица, може би още през днешния ден.

„ Министърът Йелън има вяра, че интегритетът на пазарите е значим, като затова тя изиска да бъде разисквана волатилността на финансовите пазари през последните дни и да се провели дали скорошните действия на тържищата са в сходство с разпоредбите за отбрана на вложителите и на справедливостта на пазарите “, разяснява представителят на министерството Александра Ламана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР