Министърът на финансите на Русия Антон Силуанов наскоро разгледа сложните

...
Министърът на финансите на Русия Антон Силуанов наскоро разгледа сложните
Коментари Харесай

Русия и нуждата от регулация на криптовалутите

Министърът на финансите на Русия Антон Силуанов неотдавна прегледа комплицираните въпроси, свързани с регулирането на криптовалутите и тяхното приемане в страната.

По време на лекция той акцентира нуждата от използване на разпореждания, благоприятстващи растежа на бранша, като в същото време призна провокациите, с които се сблъскват регулаторните органи при ориентирането в този разрастващ се пейзаж.

Въпреки че Силуанов поддържа твърда позиция във връзка с добива на криптовалути в границите на Русия, застъпвайки се за регулаторен контрол, той се сблъсква с съпротива от страна на Централната банка на Русия, която продължава да се притеснява от неналичието на регулаторен надзор върху цифровите активи. Това противоречие акцентира дългогодишните диспути по отношение на легализирането и регулирането на криптовалутите, изключително що се отнася до въпросите на контрола и надзора.

Въпреки вътрешните запаси, Силуанов изрази подготвеност за потребление на добитите цифрови активи за интернационалните преводи, наблягайки капацитета за съдействие с централната банка за определяне на всеобхватни регулаторни рамки. Този метод на съдействие отразява уговорката на държавното управление за създаване на уравновесени тактики, които регистрират както опциите, по този начин и рисковете, свързани с криптовалутите.

Одобрението на цифровите валути за интернационалните заплащания от страна на съветския президент Владимир Путин прибавя още едно измерение към полемиката. От 2022 година насам Путин се застъпва за потреблението на блокчейн технологията във финансовите преводи, сигнализирайки за стратегически интерес към приемането на цифрови валути.

Съобразяването с цифровите валути е в сходство с по-широките финтех начинания на Русия, за което свидетелстват забележителните действия по рандеман на криптовалути през 2022 година, съгласно финтех хъба Сколково. Неотдавнашното законодателство на Путин за контролиране на потреблението на цифрови валути в интернационалните заплащания съставлява прогрес към основаването на ясни правни рамки в тази област.

Дискусиите към потреблението на криптовалути в страната обаче остават комплицирани и изискват деликатно разглеждане на регулаторните последствия. Забележките на Силуанов акцентират продължаващите старания за справяне с тези провокации посредством обрисуване на допустимите използва на добитите криптовалути, изключително в националните и интернационалните платежни системи.

Докато Русия се ориентира в развиващия се пейзаж на регулирането на криптовалутите, намирането на баланс сред потреблението на преимуществата на цифровите валути и намаляването на обвързваните с тях опасности ще бъде от решаващо значение за финансовата екосистема на страната. Коментарът на Силуанов отразява продължаващия разговор, ориентиран към оформянето на регулаторни рамки, които предизвикват нововъведенията, като в същото време обезпечават спазването на нормативните условия и отбраната на потребителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР