Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер заяви днес, че

...
Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер заяви днес, че
Коментари Харесай

Германският министър на финансите обяви, че армията остава от първостепенна важност за държавния бюджет

Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер съобщи през днешния ден, че държавното управление на страната има намерение да се отнесе с подобаващата съвестност към поставените от НАТО насоки за разноски в региона на защитата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на посещаване в Латвия Линднер и неговият латвийски колега Арвилс Ашераденс дадоха обещание да поддържат и за в бъдеще Украйна в битката с продължаващата съветска инвазия. Указанията на НАТО са минимум два % от брутния вътрешен артикул (БВП) да бъдат изразходвани за защитата. Германия надалеч не е успявала да доближи този % от края на Студената война, показва ДПА.

Линднер загатна, че в Берлин предстоят още съкращения на държавния бюджет, само че уточни, че разноските за защита би трябвало да останат от първостепенна значимост за сметка на други сфери. Според проекта на немското държавно управление то ще се вмести в изискваните два % следващата година.

" Изправени сме пред огромни провокации, тъй като тъкмо в това отношение бюджетите ни би трябвало да се преструктурират в идните години. Това също по този начин ще докара до състезание сред разнообразни положителни планове ", сподели Линднер. " Сега обаче би трябвало да определим приоритет: този да укрепим нашия алианс и националната боеспособност ", добави той.

Германия откри специфичен фонд от 100 милиарда евро, с цел да се оправи със значителните потребности на своята войска, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година. Линднер даде обещание, че Германия ще извърши изискването за двата % даже и в случай че аварийният финансов ресурс бъде привършен.

Германският министър на финансите съобщи, че степента на разноските е значима причина Германия да разполага с " доста мощна, боеспособна  войска и също така да способства за отбранителната мощ на НАТО като цяло ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР