Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността

...
Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността
Коментари Харесай

Заведенията: Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни

Министърът на финансите Асен Василев за следващ път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия отрасъл. Вчера той разгласи, че „ притежателите на заведения за хранене са предложили, вместо да им се подвига от 9% на 20% ставката на Данък добавена стойност, да се изсветлят приходите им както и приходите на чиновниците “.

Факт е, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството получихме писма за среща от Василев тъкмо преди първия тур на локалните избори.

Ние изразихме кардиналното си единодушие за такава, само че с цел да не бъде политизирана, помолихме тя да се случи допустимо най-скоро след втория тур. Нашият отговор бе подписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД.

Отговор на писмото си не получихме, само че през днешния ден с изненада научаваме, че освен сме се срещали, само че и сме давали оферти. Не знаем с кого се е виждал Асен Василев, само че сигурно не е с националните представители на бранша. Адмирираме запазването на 9% Данък добавена стойност ставка за заведенията.

Това е нещо, за което от дълго време се борим и даже успяхме да убедим част от водещите политически сили в правотата си, с което си осигурихме парламентарно болшинство за оставането й. Твърдението на министър Василев, че това надали не е негова концепция и я е обсъждал със бранша, изрично не дава отговор на истината. Не желаехме такава среща да се политизира и по тази причина я приехме, само че след изборите. Всичко останало са разкази по картинка и погрешни изказвания.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР