Министърът на финансите Асен Василев ще изпълнява ролята на министър-председател

...
Министърът на финансите Асен Василев ще изпълнява ролята на министър-председател
Коментари Харесай

Асен Василев – премиер за един ден

Министърът на финансите Асен Василев ще извършва ролята на министър-председател през днешния ден поради пътувания отвън страната на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Той е назначен със заповед на министър-председателя.

Денков пътува до Копенхаген за среща с датската министър-председателка Мете Фредериксен. Още от вторник пък Габриел е на посещаване в Саудитска Арабия по покана на министъра на външните работи Н.В. принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

Това е повторно, в който Денков и Габриел оставят Асен Василев да е извършва ролята на министър-председател. При предното си премиерстване за ден той свика съвещание на държавното управление, което утвърди плана за бюджет за 2024 година, който по-късно бе признат и от Народното събрание, напомня „ 24 часа “.

Василев извършва ролята на министър председател, откакто депутатите трансформираха закон, с цел да разрешат на елементарен министър да извършва функционалностите на министър-председател, в случай че министър председателят и вицето му не са в страната. Тази смяна бе направена особено за настоящия кабинет, в който има единствено един заместител министър-председател.

Освен Асен Василев министър председатели за ден са били още министрите на енергетиката Румен Радев, на районното развиване Андрей Цеков и на стопанската система Богдан Богданов./ 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР